Krahv Bergi nimeline innovatsioonipreemia

Alates 2017 aastast toimuv innovatsioonipreemia väljaandmine toimus reedel, 15. veebruaril toimus Lõuna – Eestis Sangaste lossis Krahv Bergi nimeline innovatsioonipreemia ning au on tõdeda, et kaheksa projekti seas olime nomineeritud ka meie – Asteni Mesindus. Mesinikuna kõigi põllumeeste keskel särada oli paras väljakutse ning seekord võit mesinike hoovi ei tulnud, aga soovime õnne Saaremaa maaeluedendajatele – innovatsioonipreemia laureaadiks sai muldade kasutussobivuse kaardirakendus.

Antud üritusest lähemalt saate lugeda Maaeluministeeriumi kodulehelt – https://www.agri.ee/et/uudised/krahv-bergi-nimelise-innovatsioonipreemia-palvis-muldade-kasutussobivuse-kaardirakendus

Galerii on leitav – https://lounapostimees.postimees.ee/6524420/galerii-mullakasutuse-kaardirakendus-toi-krahv-bergi-preemia?gallery=267829&image=11791443

Sellest hoolimata, siiras rõõm on tõdeda, et meie tegemisi ja tooteid on märgatud. Sügavkummardus koos tänudega inimestele, kes meid nomineerisid antud innovatsioonipreemiale ning suured tänud kõikidele meie klientidele, kes on meiega siiani olnud ja jätkavad meie toetamist sel teekonnal. Aitäh!

Antud nominatsioon andis meile usku ja jõudu tegemaks seda mida tänasel päeval teeme – ehk jätkame aina uuenduslikema ja mesinikele kasulikumate seadmete arendamist ja välja töötamist.

Mis on uut meie tegemistes vahepeal olnud?
Eelmisel hooajal valmis meie esimene automaatne lahtikaanetusliin, kus mesiniku tööks jääb praktiliselt vaid nuppu vajutada. Täpsema ning põhjalikuma ülevaate automaatsest lahtikaanetusliinist plaanime teha kevadel koos video- ja pildimaterjaliga ning lisame ülevaate tutvumiseks siia samasse blogisse. Varasemad huvilised on alati väga tere tulnud meie tootmisesse Türi-Allikule kust leiab tutvumiseks valmimisjärgus lahtikaanetusliini koos deboxer tõstemehhanismiga.
Kes on varasemalt meie uudiskirju lugenud ning kodulehte jälginud, siis on kindlasti teadlik, et meie tootevalikus on olemas ka kahte erinevat sorti meesumpasid – küttekaabli ning veesärgisoojendusega versioonid.

Vaadates viimaste päevade imeliselt soojasid ilmasid, siis tuleb tõdeda, et kevad ei ole enam kaugel ning suvine mesindushooaeg koputab juba peagi uksele. Kuna valmistame kõiki tooteid vastavalt tellimustele, siis on tugevalt soovituslik esitada tellimus mesindusinventari valmistamiseks võimalikult varakult – ainult nii saab kindel olla, et mesindusinventar saab suviseks hooajaks valmis!

Lisaks, alates veebruar 2019 seisuga ei leia meie tootevalikust enam järgnevaid seadmeid:

  • Väike vahasulataja / suur vahasulataja
  • Aurugeneraator 4kw / Aurugeneraator 6kw

Kindlasti ei olnud meile kerge otsus kaks mesinikule väga olulist toodet enda tootevalikust eemaldada, aga paraku tuleb tõdeda, et aina kasvavad tööjõukulud on viinud olukorrani, kus me ei ole enam suutelised antud seadmeid pakkuma kliendile mõistliku hinnaga ning seetõttu peame kahjuks loobuma nende tootmisest. Selle asemel suuname enda ressurssid toodetele, mis on tehniliselt keerukamad ning pikas persepktiivis suurema kasuteguriga mesinikule.

Diskussiooni tekitamiseks – millised oleks need tooted mida Sina, mesinik, sooviksid näha meie tootevalikus? Kirjuta alla kommentaaridesse enda mõtted ja soovid.. nii on kõige suurem võimalus, et saame Sinu soove kuulda võtta ja arvestada sellega oma edasises tegevuses.

3 thoughts on “Krahv Bergi nimeline innovatsioonipreemia

  1. Aimar says:

    Soovitaks teha mee villimis seade. Hetkel praktilised kõik välismaal pakutavad seadmed on hammasratas pumba põhimõttel. Soovitaks teha mahu/kolvi põhimõttel – mul endal üks on ja väga rahul. See mehaaniline ega ole tal digi asjade häda. Kui huvi on, võta ühendust ja tee veel parem 🙂

    • Asten Mesindus OÜ says:

      Tere, Aimar!

      Vabandame esmalt hilise vastuse pärast – õpime ka ise alles blogi kommentaariumi tundma ja algselt süstem blokeeris ära kommentaari.

      Aga suured tänud tagasiside eest ja kindlasti on doseerimisseade meie tulevikuplaanides! See hooaeg läheb veel suur hulk ressursse automaatse lahtikaanetusliini arenduse peale, aga ehk on just doseerimisseade see mille järgmisena arendamisele võtame 🙂

      Tänud!

      Asteni Mesindus

Comments are closed.