TOOTETUTVUSTUS: Automaatne mee lahtikaanetus-vurritusliin

Tänases blogipostituses teeme esmakordselt põhjalikuma tootetutvustuse meie tootevaliku ühest uuemast seadmest – automaatne mee lahtikaanetus-vurritusliin 80 raamile.

Liini väljatöötamisega tegime algust juba rohkem kui aasta aega tagasi ning nüüd oleme jõudnud nii kaugele, et liin on tootevalikus saadaval ning on aeg teha põhjalikum ülevaade antud seadme võimalustest ja võimekusest.

Esmalt olgu öeldud – iga mee lahtikaanetus-vurritusliin on unikaalne ning valmistatud vastavalt tellija soovidele ning vajadustele. Ehitame liini tööpoole vastavalt tellija soovile ning seetõttu on võimalik seadet tellida vastavalt enda mesilaruumide gabariitide järgi. Lisaks, liinile on võimalik lisada erinevaid lisasid ja mugavusid. Standardne automaatne mee lahtikaanetus-vurritusliin 80 raamile sisaldab endas:

1) Lahtikaanetusmasin – vibranoad + mee ja raami kobestiga, suletud nugade soojendus;
2) Tigupress- võimsusega minimaalselt 100kg/h;
3) Meepump tootlikkusega 1300kg/h;
4) Meesump mahutavusega 175L;
5) Kaanetatud raamide relsid pikkusega 3m koos elektroonilise raamide lükkamisega seadmega. Vurrist väljuvate raamide relsid pikkusega 2 x 1,5m;
6) Lähkervurr – mahutavusega kuni 80 raami Langstroth / Farrar.

Ehk kui pilk visata peale antud nimekirjale, siis on näha, et liin sisaldab endas kõiki mesinduse töötlemiseks vajaminevaid seadmeid, lisaks on võimalik enda aja kokkuhoiuks ja töö mugavamaks muutmiseks võimalik lisada kogu liinile erinevaid lisasid, nagu näiteks:

1) Deboxer

Deboxer muudab korpustest raamide kätte saamise oluliselt lihtsamaks – jääb ära igasugune üles-alla kummardamine ning lihtsa pedaali vajutusega lükkab roostevabast terasest plaat korpuse koos raamidega üles mille tulemusel väljuvad meeraamid korpusest ja võtavad suuna etteveokettide ning seejärel juba lahtikaanetusnugade suunas!

Lisavõimalustena on veel olemas nivooandur meesumbale mis reguleerib ise tööd meepumba ja meesumba vahel ning nii suure seadme puhul on oluline ka transport ja paigaldus – sellest teeme lähemalt juttu postituse alumises osas.

Selleks, et ei peaks lahtikaanetatud raame vurri lükates oma lihaseid rebestama on liinil olemas elektrooniline raamide lükkamise seade – vajuta lihtsalt nuppu ning suuna raamid vurri poole:

 

TRANSPORT JA PAIGALDUS

Nii massiivsele liinile peale vaadates tekib ikka küsimus, et kuidas see kõik enda mesilasse ära mahutada – sellega pole probleemi, sest nagu varasemalt öeldud sai, siis liin ehitatakse tellija soovide ja ruumi gabariitide järgi. Küll aga võib tekkida küsimus, et kuidas kogu liin enda mesilasse transportida ning paigaldada.

Paigaldusest rääkides, siis kogu liin on konstrueeritud nii, et oleks võimalikult lihtne igaühel kokku panna ning seetõttu saab liini monteerimisega igaüks ise hakkama. Ühtlasi ei pea transpordiks olemas olema suurt haagisega veokit vaid liini saab transportida kohale ka oluliselt väiksemas kaubiku ja näiteks järelkäru abiga.

Kui see kõik aga tundub ülejõu käiv või pole aega ning võimalusi sellega ise tegelemaks, siis on võimalik tellida lisateenusena transport ja paigaldus meie poolt, maksumusega 732€ + km.

Loodame, et antud seade on teerajajaks Eesti mesinduse kaasajastamisele ning efektiivsuse tõstmiseks. Kõigil huviliselt on võimalik alati liiniga tulla tutvuma meie tootmisesse Türi-Allikul (eeldusel, et mingi liin on antud hetkel tegemisel), juhul kui on täiendavaid küsimusi või ettepanekuid, siis võtke meeleldi meiega ühendust ja oleme Teile abiks!

Põhjalikum ülevaade videomaterjalina on leitav ka YouTube keskkonnast:

MUUD OLULIST

Jooksvalt arendame ja täiustame ka kõiki olemasolevaid seadmeid ning üheks selliseks seadmeks mille oleme hetkel ette võtnud on oblikhappe auruti. Uut ja täiustatud oblikhappe aurutit on oluliselt mugavam kasutada, lisasime seadmele temperatuuriregulaatori ning seadmel on väiksem voolutarbimine – varasema 620W asemel 470W. Seadmega töö alustamiseks on vajalik seade sisse lülitada ning 5 minuti pärast on auruti töösoe, seade hoiab ise seadistatud temperatuuri. Olgu öeldud, et oblikhappe auruti hind nende uuenduste tõttu ei tõusnud ning maksab jätkuvalt 295€ + km.

Uus partii oblikhappe auruteid on tootmises, esita tellimus juba täna – https://asten.ee/product/oblikhappe-auruti/

Ühtlasi, usinamad kodulehe külastajad on ilmselt märganud, et saadaval on nüüd ka mesilasemad – teeme koostööd koos Tõumesila OÜ-ga ning pakume Teile Eesti parima hinnaga mesilasemasid. Täpsem info www.tmesila.ee või https://asten.ee/mesilasemad/

Täname, et lugesite meie järjekordset kirjutist ning edukat mesindushooaega kõikidele mesinikele!

Juhul kui Sul tekkis mingeid küsimusi, ettepanekuid või soovid esitada tellimuse, siis võta meiega ühendust alloleva kontaktivormi kaudu: